Reklama
Składniki:

- 1,5 kg schabu środkowego
- po 1/2 papryki czerwonej i żółtej pokrojonych w kostkę
- 8 pełnych łyżek czerwonego pesto z papryką
- 20 dag fety w kostkach
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- świeżo mielony czarny pieprz
- 25 dag pomidorków koktajlowych

Reklama
Przygotowanie:

1. Fetę osącz z zalewy, wymieszaj z natką, połową pesto oraz papryką. Dopraw pieprzem.

2. W mięsie za pomocą długiego noża natnij kieszeń. Nadziej 3/4 farszu, zaszyj nacięcie nicią kuchenną. Resztę farszu wymieszaj z pozostałym pesto i lekko rozgnieć. Tą masą posmaruj mięso, przełóż do brytfanny i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Po 20 min zmniejsz temperaturę do 180 st. i piecz jeszcze 80 min.

Reklama

3. Na 20 min przed końcem pieczenia dodaj opłukane pomidorki. Podawaj z ryżem.

Reklama
Reklama
Reklama