Reklama
Ilość kalorii: 310
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 dzwonka łososia
  • pół cytryny
  • 3 łyżki stopionego masła lub oleju
  • 25 dag grzybów, np. borowików, maślaków
  • cebula
  • 100 ml śmietany
  • łyżeczka mąki
  • 1–2 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Ułóż w natłuszczonym, żaroodpornym naczyniu, polej tłuszczem. Piecz 20 min w 200 st. C.
  2. Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w talarki, zeszklij na pozostałym tłuszczu. Dodaj grzyby, przesmaż, przypraw, podlej odrobiną wody, podduś.
  3. Grzyby wyłóż na rybę. Całość polej śmietaną rozmieszaną z mąką i doprawioną. Posyp tartą bułką i startym serem. Piecz ok. 15 min w 200 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama