Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 6 jajek na twardo
  • jajko surowe
  • kajzerka
  • 3 łyżki mleka
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2-3 łyżki startego żółtego sera
  • średnia cebula
  • łyżka oleju
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić kotlety z jajek!

  1. Ugotowane jajka obierz, drobno posiekaj.
  2. Kajzerkę namocz w mleku, odstaw na 10 minut.
  3. Cebulę obierz, drobno posiekaj, zeszklij na łyżce oleju.
  4. Jajka umieść w miseczce, dodaj do nich surowe jajko, odciśniętą bułkę, cebulkę, sól, pieprz, starty ser, posiekaną natkę oraz szczypiorek.
  5. Z masy formuj niewielkie kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
  6. Odsącz na bibule.
Reklama

Zobacz więcej pomysłów na bezmięsne kotlety:

Kotlety z selera i sera pleśniowego
Kotlety z kalafiora i brokułu
Kotlety z kaszy i pieczarek
Kotlety z buraka z kuskusem

Reklama
Reklama
Reklama