Grzyby duszone w maśle
Nieco inny sposób na zachowanie wspaniałego smaku grzybów

- Renata Materlińska
Opublikowano: 16.08.2013, 04:16
Reklama
Czas przygotowania: 80 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 kg grzybów, np. rydzów, prawdziwków
- 30 dag świeżego masła
Reklama
Przygotowanie:
- Grzyby oczyść, w razie potrzeby wytrzyj wilgotną ściereczką.
- Masło włóż do garnka z grubym dnem, rozpuść. Dodaj grzyby i smaż je tak długo na małym ogniu, aż tłuszcz stanie się przejrzysty.
- Słoiki napełnij grzybami, zalej je tłuszczem. Zamknij, pasteryzuj ok. 40 min.
- Przechowuj w chłodnym miejscu bez dostępu światła (przyspiesza psucie się tłuszczu).
Reklama
Reklama
Reklama