Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 10 podudzi z kurczaka (pałki)
Reklama

Na marynatę:

  • 3/4 szklanki soku z ananasa
  • 2 łyżeczki miodu, najlepiej lipowego
  • 2 łyżki francuskiej musztardy
  • sok z 1/2 cytryny
  • szczypta chilli
  • słodka czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na grillowane udka!

  1. Mięso umyj, osusz.
  2. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj.
  3. Pałki włóż do miski, zalej marynatą i dokładnie w niej obtocz.
  4. Miskę przykryj folią i odstaw na kilka godzin do lodówki.
  5. Tak przygotowane mięso piecz na rozgrzanym grillu, często obracając.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na grilla:

Sałatka z serem feta - przepis video
Ryby z grilla - przepis
Szaszłyki bałkańskie z grilla - przepis
Karkówka w piwie - przepis
Cevapcici - przepis na grilla

Reklama
Reklama
Reklama