Grillowane kotleciki mielone z fetą

- Irena Piotrak
Składniki:
- 50 dag mielonej wołowiny
- pół kostki sera feta
- 3 cebule
- 1/2 strąka czerwonej papryki
-1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- łyżka przyprawy typu jarzynka
- olej
- liście kapusty włoskiej
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. W kostkę pokroić też miaższ papryki i ser feta. Dodać do mięsa, wymieszać.
2. Mięso doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem oraz mieloną kolendrą. Wyrobić jednolita masę.
3. Z masy mięsnej formować niewielkie kotleciki. Posmarować je olejem, ułożyć na tacce aluminiowej do grillowania i upiec na gorącym grillu.
4. Liście kapusty zblanszować w gorącej wodzie z dodatkiem jarzynki. Wyjąć, osuszyć, ostudzić. Pozostałe cebule obrać, posiekać, obsmażyć i zrumienić na gorącym oleju. Upieczone kotlety podawać na liściach
kapusty, posypać zrumieniona cebulką.