Reklama
Ilość kalorii: 350
Czas przygotowania: 80 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 duże ziemniaki
  • pęczek cienkiego szczypiorku
  • 15 dag filetu z łososia
  • szalotka
  • 3 łyżki tartego ostrego sera
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Osusz i ułóż na blasze. Piecz 40 minut w temperaturze 200 st. Następnie odetnij wierzchy, ziemniaki wydrąż.
  2. Szalotkę posiekaj, przesmaż na maśle. Szczypiorek opłucz, posiekaj. Łososia oczyść z ości i pokrój w kostkę. Miąższ ziemniaczany wymieszaj ze szczypiorkiem, tartym serem, łososiem i szalotką. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przygotowanym farszem nadziej wydrążone ziemniaki i raz jeszcze ustaw na blasze. Piecz 20 minut w temp. 200 st., aż wierzch stanie się złocisty, a ryba będzie upieczona.
Reklama
Reklama
Reklama