Zapiekanka z kapustą pekińską - przepis składniki i przygotowanie

Zapiekanka z kurczakiem i kapustą pekińską to zawsze świetny pomysł na obiad!
Weronika Kwaśniak / 01.01.2017 17:04
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekanka z kapustą pekińską - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • mała główka kapusty pekińskiej
  • podwójna pierś kurczaka
  • 10 dag żółtego sera
  • cebulka dymka
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka
  • przyprawa do drobiu
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • olej
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zapiekankę z kapustą pekińską i kurczakiem!

  1. Kapustę poszatkuj.
  2. Piersi z kurczaka pokrój na kawałki, oprósz solą, pieprzem i przyprawą do drobiu.
  3. Lekko obsmaż na rozgrzanym oleju.

Zapiekanka z brukselką - przepis

  1. Ser zetrzyj na tarce.
  2. Formę do zapiekania posmaruj masłem i oprósz bułką tartą.
  3. Na dno formy wyłóż poszatkowaną kapustę.
  4. Na to wyłóż podsmażonego kurczaka i całość posyp startym żółtym serem.

Zapiekanka chłopska - przepis

  1. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i zapiekaj 30 minut.
  2. Gotową zapiekankę oprósz czerwoną papryką i posyp posiekaną dymką.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA