Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 60 dag schabu środkowego bez kości
- 4 plastry wędzonego boczku
- 4 łyżki marynowanego imbiru w plastrach
- musztarda francuska
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na schabowe roladki z boczkiem!
- Mięso potnij na cztery grube kotlety i dokładnie rozbij tłuczkiem.
- Posyp solą i pieprzem.
- Posmaruj musztardą.
- Na każdym płacie mięsa rozłóż plastry imbiru i plaster boczku.
- Mięso zwiń w roladkę i zasznuruj bawełnianą nicią.
- Posyp solą, pieprzem.
- Przygotowane roladki ułóż w brytfance, skrop olejem i piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C (w trakcie pieczenia podlej odrobiną wody).
Zobacz też kilka przepisów na sałatki:
Sałatka z nowalijek - przepis
Sałatka z kaszą jaglaną - przepis
Sałatka ze szpinakiem i awokado - przepis
Sałatka z owocami morza - przepis video
Sałatki wiosenne - 31 najlepszych przepisów