Schabowe roladki z boczkiem - przepis składniki i przygotowanie

Z dodatkiem imbiru!
Weronika Kwaśniak / 20.05.2016 05:36
DRUKUJ PRZEPIS
Schabowe roladki z boczkiem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag schabu środkowego bez kości
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 4 łyżki marynowanego imbiru w plastrach
  • musztarda francuska
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na schabowe roladki z boczkiem!

  1. Mięso potnij na cztery grube kotlety i dokładnie rozbij tłuczkiem.
  2. Posyp solą i pieprzem.
  3. Posmaruj musztardą.
  4. Na każdym płacie mięsa rozłóż plastry imbiru i plaster boczku.
  5. Mięso zwiń w roladkę i zasznuruj bawełnianą nicią.
  6. Posyp solą, pieprzem.
  7. Przygotowane roladki ułóż w brytfance, skrop olejem i piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C (w trakcie pieczenia podlej odrobiną wody).

Zobacz też kilka przepisów na sałatki:

Sałatka z nowalijek - przepis
Sałatka z kaszą jaglaną - przepis
Sałatka ze szpinakiem i awokado - przepis
Sałatka z owocami morza - przepis video
Sałatki wiosenne - 31 najlepszych przepisów

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA