Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 kg schabu środkowego bez kości
- 20 dag liści szpinaku
- czerwona papryka
- 10 dag sera żółtego w plastrach
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na schab z papryką i szpinakiem!
- Długim ostrym nożem rozetnij schab na płat mięsa.
- Oprósz solą i pieprzem.
- Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski.
- Liście szpinaku przebierz, zblanszuj we wrzątku.
- Na płacie mięsa ułóż plastry sera, na nich paprykę i liście szpinaku.
- Całość zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.
- Włóż do foliowego rękawa, podlej odrobiną wody i zepnij spinkami.
- Mięso wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w temperaturze 180 stopni C.
Zobacz więcej przepisów na dania mięsne:
Jak zrobić placek po zbójnicku?
Przepis na pieczeń z brokułami
Zupa z mięsa - przepis video
Tarta z brokułami i mięsem - przepis
Przepis na zapiekane ziemniaki faszerowane