Jak zrobić rożki z ciasta francuskiego - przepis składniki i przygotowanie
Kruche - z ciasta francuskiego!

Opublikowano: 12.10.2015, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 1/2 opakowania mieszanki chińskiej (lub warzywa według upodobania)
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- sos sojowy
- 10 dag sera żółtego
- jajko
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić rożki z ciasta francuskiego!
- Ciasto rozmroź w lodówce.
- Warzywa wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż na oliwie razem z posiekanym czosnkiem.
- Dopraw do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem.
- Żółty ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z warzywami.
- Ciasto francuskie pokrój na kwadraty.
- Na każdym połóż łyżkę farszu, złóż na pół i sklej trójkątne pierożki.
- Posmaruj roztrzepanym jakiem, w ten sposób podczas pieczenia ładnie się zrumienią.
- Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni C.
- Piecz rożki około 25 minut, aż będą złociste.
Reklama
Zobacz inne przepisy z ciasta francuskiego:
Banany w cieście francuskim - przepis
Łosoś w cieście francuskim - przepis
Szynka w cieście francuskim - przepis
Jabłka w cieście - przepis
Ciasto francuskie - 20 przepisów
Reklama
Reklama
Reklama