Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 filety z pstrąga
- czerwona cebula
- papryczka chili
- ząbek czosnku
- świeża kolendra
- nalewka gruszkowa
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
Nachosy:
- 2 szklanki mąki kukurydzianej
- woda do zagniecenia
Przygotowanie:
Zobacz, jak przyrządzić pstrąga!
- Cebulę, papryczkę chili i ząbek czosnku pokrój w cienkie plasterki.
- Kolendrę posiekaj.
- Warzywa skrop sokiem z cytryny i zalej nalewką.
- Do zalewy włóż kawałki świeżej ryby.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Wstaw na noc do lodówki.
- Z mąki i wody zagnieć i wyrób ciasto.
- Uformuj cienkie placuszki.
- Posmaruj je z wierzchu odrobiną masła.
- Dopraw gruboziarnistą solą i płatkami chili.
- Piecz razem z rybą na złoty kolor w 200°C.