Reklama
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 2 średnie polędwiczki wieprz.
  • 50 dag bobu
  • 10 dag minipomidorków
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dag tartego sera tylżyckiego
  • 1/4 szklanki białego wina
  • 1/2 pęczka natki
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki masła
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso natrzeć musztardą, pieprzem i solą. Naciąć kieszeń. Bób obgotować, obrać. Połowę wymieszać z posiekanym ząbkiem czosnku, serem, solą, pieprzem.
  2. Farszem nadziać mięso, spiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju, przełożyć z tłuszczem do naczynia, przykryć i piec 20 min (200°C).
  3. Na maśle przesmażyć resztę posiekanego czosnku, dodać resztę bobu, podlać winem. Gdy odparuje, dodać przekrojone pomidorki i natkę. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Podawać do mięsa.
Reklama
Reklama
Reklama