Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 6 serków typu oscypek
- 2 łyżki kaparów
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na polędwiczkę z oscypkiem!
- Długim, cienkim nożem natnij wzdłuż polędwiczek otwór.
- Mięso natrzyj w środku i na zewnątrz solą i pieprzem.
- Do otworu wkładaj jeden za drugim oscypki. Po każdym wsyp trochę kaparów. Otwory zaszyj.
- Polędwiczki obtocz dość obficie ze wszystkich stron ziołami.
- Na patelni rozgrzej olej.
- Na gorący włóż mięso i szybko obsmaż ze wszystkich stron.
- Następnie przełóż do rękawa foliowego do pieczenia mięs, zepnij spinaczem i ułóż na płaskiej blasze.
- Wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i piecz około 25 minut.
- Podawaj pokrojone w plastry.
Zobacz też kilka pomysłów na bezmięsne dania:
Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Jak zrobić kotlety z jajek?
Babeczki z kaszą gryczaną - przepis
Ravioli ze szpinakiem - przepis
Omlet ze szpinaku - przepis
Jak zrobić naleśniki szpinakowe?