Polędwiczka z oscypkiem - przepis składniki i przygotowanie

Smakowity obiad!
Weronika Kwaśniak / 13.04.2016 04:33
DRUKUJ PRZEPIS
Polędwiczka z oscypkiem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 6 serków typu oscypek
  • 2 łyżki kaparów
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na polędwiczkę z oscypkiem!

  1. Długim, cienkim nożem natnij wzdłuż polędwiczek otwór.
  2. Mięso natrzyj w środku i na zewnątrz solą i pieprzem.
  3. Do otworu wkładaj jeden za drugim oscypki. Po każdym wsyp trochę kaparów. Otwory zaszyj.
  4. Polędwiczki obtocz dość obficie ze wszystkich stron ziołami.
  5. Na patelni rozgrzej olej.
  6. Na gorący włóż mięso i szybko obsmaż ze wszystkich stron.
  7. Następnie przełóż do rękawa foliowego do pieczenia mięs, zepnij spinaczem i ułóż na płaskiej blasze.
  8. Wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i piecz około 25 minut.
  9. Podawaj pokrojone w plastry.

Zobacz też kilka pomysłów na bezmięsne dania:

Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Jak zrobić kotlety z jajek?
Babeczki z kaszą gryczaną - przepis
Ravioli ze szpinakiem - przepis
Omlet ze szpinaku - przepis
Jak zrobić naleśniki szpinakowe?

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA