Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 kg piersi indyka
- 10 dag żółtego sera
- 3 małe papryki, najlepiej w różnych kolorach
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa do kurczaka
- słodka papryka
- sól
-
pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pieczeń z indyka z papryką i żółtym serem! To danie pasuje na niedzielny obiad lub jako apetyczne mięso na święta. Nie dość że pysznie smakuje, to do tego ciekawie wygląda!
- Mięso umyj, osusz i rozkrój delikatnie w ten sposób, aby powstał prostokątny płat mięsa.
- Czosnek obierz i zmiażdż.
- Natrzyj mięso czosnkiem.
Pieczeń w liściach laurowych - przepis
- Posyp wszystkimi przyprawami.
- Papryki pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w podłużne paski.
- Ser zetrzyj. Mięso posyp jego częścią, ułóż kolorowe papryki i posyp resztą sera.
- Nadzienie zawiń w mięso i zasznuruj bawełnianą nicią.
Pieczeń wieprzowa w ziołach - przepis Magdy Gessler
- Pieczeń posyp ponownie odrobiną przypraw i włóż do foliowego rękawa.
- Piecz przez mniej więcej 50 minut w 180 stopniach C.