Kurczę pieczone - przepis
Przedstawiamy najprostszy przepis na pysznego pieczonego kurczaka.

- Irena Piotrak
Opublikowano: 14.02.2013, 05:19
Reklama
Ilość kalorii: 400
Czas przygotowania: 110 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 kurczak ok. 1,3 kg
- 4 łyżki musztardy francuskiej
- 200 ml białego wytrawnego wina
- mielona papryka
- 5 dag masła
- zioła
- sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Kurczaka natrzyj solą, pieprzem, papryką i musztardą. Wstaw na noc do lodówki.
- Wnętrze skrop winem, włóż do niego posiekane zioła.
- Tuszkę włóż do natłuszczonego, żaroodpornego naczynia. Posyp masłem, podlej winem. Piecz ok. godz. w temp. 200 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama