Kurczak duszony

Pierś kurczaka to zawsze dobry pomysł na obiad!
Weronika Kwaśniak / 17.01.2014 10:00
DRUKUJ PRZEPIS
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 75 dag filetu z piersi lub ud kurczaka
  • łyżka mąki kukurydzianej
  • olej
  • sól
  • pieprz
Sos:
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • puszka krojonych pomidorów
  • chilli w proszku
  • oregano
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
1. Mięso pokrój na większe kawałki.
2. Oprósz solą i pieprzem, wstaw na godzinę do lodówki.
3. Kawałki mięsa posyp mąką, obsmaż na oleju, zdejmij z patelni.
4. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
5. Cebulę zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory i czosnek, duś ok. 5 minut.
6. Dodaj przyprawy i pokrojone oliwki oraz kawałki kurczaka.
7. Całość duś około 10 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA