Kotlety w płatkach kukurydzianych - przepis składniki i przygotowanie

Jak zrobić kotlety w płatkach kukurydzianych? To naprawdę proste!
Weronika Kwaśniak / 31.10.2016 05:04
DRUKUJ PRZEPIS
Kotlety w płatkach kukurydzianych - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 2 jajka
  • 2 szklanki płatków kukurydzianych
  • 3 łyżki mąki
  • olej
  • pieprz
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kotlety w płatkach kukurydzianych - to dobra opcja na zastąpienie tradycyjnej panierki! Ja najczęściej serwuję to danie z kaszą kuskus lub ryżem. Świetnie smakuje też z ziemniakami!

  1. Pierś z kurczaka umyj i podziel na 6 kotletów.
  2. Rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawami.
  3. Jajka roztrzep.

Kotlety z dynią - przepis

  1. Każdego kotleta najpierw obtocz w mące, a następnie w roztrzepanym jajku.
  2. Płatki kukurydziane lekko pokrusz i panieruj w nich kotlety, dociskając panierkę dłonią, aby płatki nie odpadały.

Jak zrobić kotlety z jajek?

  1. Na patelni rozgrzej olej.
  2. Kotlety smaż z obu stron na złoty kolor.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA