Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 80 dag piersi z indyka
- duża marchew
- 2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- mielona kolendra
- 1/2 puszki kukurydzy
- olej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na roladę z indyka!
- Marchew obierz, pokrój w grube długie słupki.
- Wrzuć na lekko posolony wrzątek, gotuj około 2 minuty.
- Mięso rozkrój na płat grubości 2-3 cm.
- Przykryj folią spożywczą, lekko rozbij.
- Posyp obficie curry oraz kurkumą, szczyptą kolendry, soli i pieprzu.
- Na mięsie ułóż marchewkę, posyp odsączoną kukurydzą.
- Zwiń roladę, obwiąż ją bawełnianym sznurkiem.
- Posyp curry i kurkumą, skrop olejem.
- Zawiń w folię aluminiową.
- Piecz 70 minut w 185°C.
- Po tym czasie folię rozchyl i piecz jeszcze około 20 minut, aż rolada się zrumieni.
- Podawaj z duszonym szpinakiem.