Czy wiesz jak przygotować rybę z grilla zawijaną w liście kapusty?

Grillowane ryby
Ryba z grilla zawijana w liście kapusty zaskoczy Cię swoim niepowtarzalnym smakiem.
/ 10.08.2010 00:12
Grillowane ryby

Składniki: 1 kg ryb, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki soku cytrynowego, 2 łyżki ziół, 3 łyżki masła, sól, pieprz, liście kapusty, szpinaku, sałaty.

Ryby sprawić, umyć, osuszyć, natrzeć solą, posmarować oliwą, skropić sokiem cytrynowym.

Masło rozetrzeć z ziołami solą i pieprzem, włożyć kawałek masła do każdej ryby.

Ryby zawijać w sparzone liście, ułożyć na ruszcie i piec ok. 25 min.

Zobacz też: Czy wiesz jak wędzić ryby na grillu?

Redakcja poleca

REKLAMA