Liczba porcji: 10
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1, 5 kg schabu karkowego
- 7 łyżek musztardy
- 1 szklanka białego półwytrawnego wina
- 1 szklanka bulionu jarzynowego
- 5 łyżek oleju
- 1/2 pęczka natki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na schab marynowany w musztardzie!
- Wino wymieszaj z musztardą, olejem, szczyptą soli oraz sporą ilością pieprzu.
- Zalej marynatą mięso i odstaw na dzień do lodówki, co jakiś czas obracając mięso.
- Następnie schab wyjmij z marynaty, osusz i obsmaż na oleju.
- Ułóż w foremce, polej połową bulionu.
- Przykryj folią aluminiową, piecz 2 godziny w 190 stopniach.
- W połowie pieczenia usuń folię i wlej resztę bulionu.
- Na 10 minut przed końcem pieczenia posyp posiekaną natką i polej powstałym sosem.
- Podawaj na przykład z glazurowaną marchewką.