Grzane piwo z sokiem malinowym. Idealny przepis na zimowy wieczór

Grzane piwo z pewnością zasmakuje każdemu amatorowi tego alkoholu. Z dodatkiem domowego soku malinowego i przypraw z pewnością ociepli nawet najchłodniejszy zimowy wieczór.
Urszula Wilczkowska / 09.12.2019 16:09
DRUKUJ PRZEPIS
Grzane piwo z sokiem malinowym. Idealny przepis na zimowy wieczór fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 5 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 puszka jasnego piwa,
  • 50 ml soku malinowego,
  • mała szczypta cynamonu,
  • 3 goździki,
  • dwa plastry pomarańczy.
Przygotowanie:

Grzane piwo to nie tylko pyszny sposób na podanie piwa zimą, ale i... doskonałe lekarstwo na przeziębienie – oczywiście dla pełnoletnich osób. Ma bardzo głęboki smak, a dzięki sokowi malinowemu traci swoją charakterystyczną goryczkę.

Do robienia grzańca użyj jasnego piwa – może być to lager, ale lub pszeniczne piwo. Dołóż do niego cynamonu i goździków – doskonale będzie też tam pasować anyż gwiaździsty. Jak zrobić pyszne grzane piwo? Nic prostszego!

  1. W garnku podgrzej piwo razem z przyprawami.
  2. Do kufla wlej sok malinowy i włóż kilka plastrów pomarańczy.
  3. Wlej piwo do kufla. I to tylko tyle – smacznego!

Więcej przepisów na rozgrzewające napoje na zimę:
Złote mleko
Napar z imbiru

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)