Reklama
Ilość kalorii: 320
Czas przygotowania: 105 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 500 g maku
  • 250 mieszanki bakalii
  • sok z pomarańczy
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4 łyżki miodu
  • 200 g masła
  • 200 g mąki kokosowej
  • 2 jajka
  • granat
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na makowiec w wersji fit - naszym zdaniem to ciasto smakuje jeszcze lepiej, niż tradycyjna wersja!

  1. Zalej mak gorącą wodą i zostaw na noc.
  2. Rano dodaj bakalie, sok z pomarańczy i miód.
  3. Zmiel wszystko razem.

Sernik z makiem - przepis

  1. Utrzyj ciasto na spód z zimnego masła, mąki i jajek.
  2. Blaszkę wyłóż papierem i wylep ciastem.
  3. Podpiecz spód przez około 10 minut w 180°C.

Ciasto z makiem - 25 przepisów

Reklama
  1. Wyjmij z piekarnika, wyłóż na podpieczony spód masę makową, wyrównaj i piecz jeszcze około 25 minut w tej samej temperaturze.
  2. Udekoruj pestkami granatu.
Reklama
Reklama
Reklama