Czas wykonania: 60 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego (42 dag) (może być też mrożone)
- 500 ml śmietanki kremówki
- 5 dag zmielonych migdałów
- płaska łyżeczka cynamonu
- 2 cukry wanilinowe
- 2 puszki mandarynek lub inne owoce wg uznania
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na ciasto "pychotka"!
- Ciasto lekko rozwałkuj. Jeżeli kupiłaś mrożone, to wcześniej je rozmroź w temperaturze pokojowej.
- Placek pokrój na 6 prostokątów.
- Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Nakłuj kilka razy widelcem i piecz w temp. 210 st. C na złoty kolor.
- Zimną kremówkę ubij na sztywno z cukrem wanilinowym.
- Połącz z migdałami i cynamonem.
- Kawałki ciasta posmaruj kremem i obłóż odsączonymi z zalewy mandarynkami.
- Składaj po 3 blaty.
- Odstaw do lodówki na godzinę.
- Przed podaniem udekoruj owocami i resztą śmietany.