Naleśniki z fasolką szparagową - przepis składniki i przygotowanie

Smakowity obiad: naleśniki z fasolką szparagową i innymi dodatkami!
Weronika Kwaśniak / 15.07.2016 07:03
DRUKUJ PRZEPIS
Naleśniki z fasolką szparagową - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:

  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mleka
  • łyżka cukru
  • łyżka mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 4 jajka
  • 2 łyżki miękkiego masła

Na farsz:

  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki soczewicy
  • 1/5 kostki masła
  • sól
Przygotowanie:

Zobacz przepis na naleśniki z fasolką szparagową!

  1. Soczewicę mocz w wodzie przez godzinę, opłucz, przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj 10 minut, uważając,by się nie rozgotowała, odsącz na sicie.
  2. Fasolkę szparagową umyj, oczyść, pokrój na kawałki i gotuj w osolonym wrzątku około 15 minut. Osącz na sicie.
  3. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksuj (przez około 3 minuty).
  4. Ciasto podziel na dwie części i przelej do wysmarowanych tłuszczem foremek o średnicy około 16 cm.
  5. Piecz pierwsze 20 minut w temperaturze około 205 stopni C, a kolejne 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
  6. Podawaj z fasolka i soczewicą, polane roztopionym masłem.

Zobacz więcej przepisów na naleśniki:

Naleśniki Galettes - przepis
Jak zrobić naleśniki?
Naleśniki w sosie pomarańczowym - przepis
Jak zrobić naleśniki szpinakowe?
Naleśniki z kurkami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA