Reklama
Ilość kalorii: 330
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 35 dag mąki pszennej
  • 4 łyżki sklarowanego masła
  • pół kalafiora
  • kawałek papryki
  • pomidor
  • szczypiorek
  • kawałek świeżego imbiru
  • czubata łyżeczka curry
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól
Reklama
Przygotowanie:

1. Z mąki, 2 łyżek masła, 200 ml wody i soli wyrób jednolite ciasto, schłodź.
2. Kalafior podziel na różyczki.
3. Pomidora sparz, obierz, pokrój w kostkę, podobnie jak paprykę.
4. Szczypiorek posiekaj.

5. Imbir obierz, posiekaj, przesmaż chwilę na pozostałym maśle.
6. Dodaj warzywa, przesmaż, podduś, dopraw curry i solą.
7. Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój w kwadraty.
8. Kładź na nich farsz, zlep, formując trójkąty.
9. Smaż na złoty kolor w rozgrzanym oleju.
10. Osącz z nadmiaru tłuszczu.

Reklama

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"

Reklama
Reklama
Reklama