Pierożki curry - przepis, składniki i przygotowanie
Poczuj orientalną nutę smakową!

Opublikowano: 19.02.2014, 10:58
Reklama
Ilość kalorii: 330
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 35 dag mąki pszennej
- 4 łyżki sklarowanego masła
- pół kalafiora
- kawałek papryki
- pomidor
- szczypiorek
- kawałek świeżego imbiru
- czubata łyżeczka curry
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Reklama
Przygotowanie:
1. Z mąki, 2 łyżek masła, 200 ml wody i soli wyrób jednolite ciasto, schłodź.
2. Kalafior podziel na różyczki.
3. Pomidora sparz, obierz, pokrój w kostkę, podobnie jak paprykę.
4. Szczypiorek posiekaj.
6. Dodaj warzywa, przesmaż, podduś, dopraw curry i solą.
7. Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój w kwadraty.
8. Kładź na nich farsz, zlep, formując trójkąty.
9. Smaż na złoty kolor w rozgrzanym oleju.
10. Osącz z nadmiaru tłuszczu.
Reklama
Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"
Reklama
Reklama
Reklama