Sprawdź nasze przepisy na świetne dania z mięsa wołowego!
Jak zrobić boeuf Strogonow? Najlepszy przepis na strogonowa
Boeuf Strogonow czyli popularnego strogonowa robi się z wołowiny krojonej w długie paski. Mięso smaży się z pieczarkami, doprawia mieloną papryką. Boeuf Stroganow, bo tak brzmi poprawna nazwa dania, podaje się z pieczywem, ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Wołowina z cebulką po burgundzku - przepis
Zamiast szalotek do mięsa wołowego można dodać ostrzejsze w smaku cebulki dymki. Tę potrawę w Burgundii tradycyjnie serwuje się z czosnkowymi grzankami.
Zrazy wołowe w sosie grzybowym - przepis
Zrazy wołowe w sosie grzybowym - przepis na pyszne danie obiadowe z mięsa wołowego.
Udziec wołowy faszerowany papryką - przepis
Do farszu do wołowiny możesz dodać po kawałku kolorowej papryki. Pieczeń będzie bardziej apetyczna.