Kilka rzeczy, o których musisz pamiętać!
Jeśli sama zebrałaś kosz grzybów, pamiętaj żeby dobrze go przejrzeć, zanim wrzucisz na patelnię czy do garnka. Wybieraj tylko borowiki, podgrzybki, kozaki i te rodzaje grzybów, co do których masz stuprocentową pewność, że są jadalne.Jeśli natomiast planujesz kupić grzyby w sklepie, najlepiej wybierz grzyby, które posiadają odpowiedni atest gwarantujący, że wśród grzybów nie czeka Cię trująca niespodzianka.
A skoro już zaopatrzysz się w kosz sprawdzonych grzybów, przygotuj z nich prawdziwą ucztę!
Zobacz nasze przepisy na dania z grzybami!
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - sprawdzony przepis
Ziemniaki faszerowane szpinakiem warto wzbogacić dodatkiem sera feta, a także innym wyrazistym składnikiem - np. krewetkami, boczkiem albo szynką.
Paszteciki z grzybami - przepis
Paszteciki królowej Marii to wykwintne danie z grzybami, które w prosty sposób przygotujesz w domu!
Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami - przepis
Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami to ciekawy i pyszny pomysł na główne danie.
Schabowe z grzybami - przepis
Schabowe z grzybami to smakowita mięsna roladka, którą możesz podać na obiad.