Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 50 dag mielonego twarogu
- 20 dag cukru
- 70 dag truskawek
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1/4 l kremówki
- tabliczka białej czekolady
- listki mięty
- rurki waflowe
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sernik z truskawkami!
- Truskawki oczyść, kilka odłóż do dekoracji.
- Połowę pozostałych zmiksuj z cukrem na mus.
- Resztę pokrój na kawałki.
- Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody, rozpuść w kąpieli wodnej.
- Twaróg zmiksuj z musem truskawkowym i żelatyną.
- Dodaj pokrojone truskawki i ubitą kremówkę.
- Masę przełóż do tortownicy ze zdejmowanym brzegiem.
- Wyrównaj wierzch.
- Chłodź kilka godzin.
- Wyłóż na talerz.
- Rurki waflowe posmaruj z jednej strony odrobiną roztopionej czekolady i przyklej do boków tortu.
- Wierzch polej resztą czekolady i udekoruj truskawkami.