Pianka z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie

Lekki deser bez pieczenia!
Weronika Kwaśniak / 26.05.2015 07:02
DRUKUJ PRZEPIS
Pianka z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • okrągły wafel
  • 25 dag mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 galaretki wiśniowe lub truskawkowe
  • 50 dag truskawek
Przygotowanie:

Zobacz przepis na piankę z truskawkami!

  1. Galaretki rozpuść. Czerwone - w połowie podanej na opakowaniu ilości wody. Galaretki żółte - w 1/3 ilości podanej na opakowaniu wody. Ostudź.
  2. Schłodzone mleko ubij mikserem na sztywno.
  3. Ciągle ubijając, wlewaj cienkim strumieniem ostudzone galaretki cytrynowe.
  4. Okrągły wafel połóż na paterze i otocz metalową obręczą.
  5. Piankę wymieszaj z połową truskawek i wyłóż na wafel.
  6. Pozostałe truskawki połóż na wierzchu.
  7. Całość polej czerwoną galaretką i odstaw do lodówki, aby deser stężał.
  8. Przed podaniem przełóż na ozdobną paterę.

Zobacz inne przepisy z truskawkami:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA