Reklama
Ilość porcji: 10
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1/2 kg rabarbaru
  • 2 jajka
  • 25 dag białego sera
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • 4 łyżki cukru
  • rum
  • syrop malinowy
  • 2 łyżki konfitur morelowych
  • cukier waniliowy
  • masło do wysmarowania formy
Reklama
Przygotowanie:
  1. Rozmrozić ciasto. Rozwałkować. Wypełnić natłuszczoną formę. Nakłuć widelcem. Piec w temp. 200 st. C przez 15 minut.
  2. Obrany rabarbar pokroić na kwawałki.
  3. Utrzeć żółtka z cukrem. Wsypać mąkę ziemniaczamą. Połączyć z serem, cukrem waniliowym, skórką z cytryny i małą ilością rumu. Ubić pianę z białek. Wymieszać z masą.
  4. Pomarować masą ciasto. Ułożyć rabarbar. Piec kwadrans. Wyjąć z piekarnika. Konfuturę pogdrzać z sokiem malinowym. Polać ciasto.
Reklama
Reklama
Reklama