Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 opakowanie mrożonego francuskiego ciasta
  • 10 dag masy marcepanowej
  • 2 nektarynki (lub ewentualnie brzoskwinie z puszki)
  • 1 jajko do posmarowania
  • cukier puder do posypania
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na ciasto z nektarynką!

  1. Ciasto wyjmij z zamrażarki poprzedniego dnia, powoli rozmroź w lodówce.
  2. Ciasto pokrój radełkiem na prostokąty o bokach 6-7 cm.
  3. Masę marcepanową rozwałkuj, wytnij prostokąty mniejsze o 2 cm, ułóż na cieście, owoce umyj, osusz, pokrój w wachlarzyki, ułóż na marcepanie.
  4. Ciastka ułóż na blaszce, boki posmaruj jajkiem, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C.
  5. Piecz około 20 minut, aż ciasto stanie się złociste.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na desery:

Babeczki ze śliwkami - przepis
Strudel z jabłkami - przepis
Szarlotka z bezą - przepis

Reklama
Reklama
Reklama