Reklama
Ilość porcji: 16
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 3 szklanki płatków żytnich
  • szklanka masła orzechowego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki syropu kukurydzianego
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na batoniki z płatkami i czekoladą!

  1. W rondlu z grubym dnem rozpuść syrop kukurydziany, cukier oraz masło orzechowe.
  2. Gdy mieszanka się zagotuje, odstaw by lekko przestygła.
  3. Do przestudzonej mieszanki dodaj 3 szklanki płatków i dokładnie wymieszaj.
  4. Przełóż do płaskiej foremki wyłożonej folią spożywczą oraz posmarowanej olejem.
  5. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej batonik.
  6. Całość posyp płatkami.
  7. Odstaw (najlepiej do lodówki), aż całość zastygnie i pokrój na 16 batoników.

Materiały prasowe, Lubella

Reklama

Zobacz też przepisy na ciasta z czereśniami:

Tort z czereśniami - przepis

Sernik z czereśniami - przepis
Odwrócony czereśniowiec - przepis

Reklama
Reklama
Reklama