Batoniki z płatkami i czekoladą - przepis składniki i przygotowanie
Przygotujesz je w kilka minut!

Opublikowano: 28.05.2015, 06:45
Reklama
Ilość porcji: 16
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 szklanki płatków żytnich
- szklanka masła orzechowego
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki syropu kukurydzianego
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na batoniki z płatkami i czekoladą!
- W rondlu z grubym dnem rozpuść syrop kukurydziany, cukier oraz masło orzechowe.
- Gdy mieszanka się zagotuje, odstaw by lekko przestygła.
- Do przestudzonej mieszanki dodaj 3 szklanki płatków i dokładnie wymieszaj.
- Przełóż do płaskiej foremki wyłożonej folią spożywczą oraz posmarowanej olejem.
- Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej batonik.
- Całość posyp płatkami.
- Odstaw (najlepiej do lodówki), aż całość zastygnie i pokrój na 16 batoników.
Materiały prasowe, Lubella
Reklama
Zobacz też przepisy na ciasta z czereśniami:
Odwrócony czereśniowiec - przepis
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Opinie
Nestlé Musli z truskawkami – śniadaniowy baton zbożowy. Opinie o produkcie
Współpraca reklamowa