Ucierany placek bezglutenowy z malinami - przepis składniki i przygotowanie

Dla osób, które muszą przestrzegać specjalnej diety: ucierany placek bezglutenowy z malinami!
Weronika Kwaśniak / 29.07.2016 06:44
DRUKUJ PRZEPIS
Ucierany placek bezglutenowy z malinami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 dag smalcu
  • 3 jajka
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szklanka mąki bezglutenowej (170 g)
  • 30 dag malin
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ucierany placek bezglutenowy z malinami!

  1. Smalec utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku.
  2. Następnie dosyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
  3. Tortownicę o średnicy 21 cm wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
  4. Do formy przełóż ciasto i rozprowadź.
  5. Na cieście ułóż owoce.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piecz mniej więcej 30 minut.
  7. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.

Zobacz więcej przepisów z malinami:

Babeczki malinowe - przepis
Ucierane ciasto z malinami - przepis
Jak zrobić dżem malinowy?
Polędwiczki z malinami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA