Torcik z wafli ryżowych - przepis składniki i przygotowanie

Zobacz pomysł na pyszny deser!
Weronika Kwaśniak / 02.10.2015 06:53
DRUKUJ PRZEPIS
Torcik z wafli ryżowych - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie wafli ryżowych lub pszenno-ryżowych
  • 20 dag gorzkiej czekolady
  • 15 dag śmietanki 30%
  • 10 dag masła
  •  połówki orzechów włoskich i kandyzowane wisienki do dekoracji
Przygotowanie:

Zobacz przepis na torcik z wafli ryżowych!

  1. Do gorącej śmietanki dodaj połamaną na kawałki gorzką czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści.
  2. Odstaw, by przestygła.
  3. Miękkie masło ubij mikserem i dodaj do niego wystudzoną masę czekoladową, wymieszaj.
  4. Wafle posmaruj kremem czekoladowym i złóż w torcik.
  5. Ostatni wafel zostaw nieposmarowany na wierzchu.
  6. Zrób na nim kleksy z kremu i udekoruj je połówkami orzechów i kandyzowanymi wisienkami.
  7. Schłodź.

Zobacz inne przepisy na ciasta:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA