Deser z musu truskawkowego - przepis składniki i przygotowanie

Potrzebujesz tylko kilku składników!
Weronika Kwaśniak / 23.05.2016 07:03
DRUKUJ PRZEPIS
Deser z musu truskawkowego - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag truskawek
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 100 ml mleka skondensowanego z puszki
  • galaretka truskawkowa
  • 20 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:

Zobacz przepis na deser z musu truskawkowego!

  1. Truskawki umyj, odszypułkuj i osusz.
  2. Połowę truskawek zmiksuj, resztę pokrój na połówki.
  3. Galaretkę rozpuść w połowie podanej na opakowaniu ilości wody i wystudź.
  4. Połowę galaretki wymieszaj ze zmiksowanymi truskawkami i rozłóż do pucharków.
  5. W mus owocowy wciśnij pokrojone truskawki i odstaw pucharki do lodówki.
  6. Schłodzone mleko skondensowane ubij mikserem na puch.
  7. Ciągle ubijając, wlej cienkim strumieniem pozostałą galaretkę.
  8. Powstałą piankę wyłóż na schłodzony mus truskawkowy i ponownie wstaw do lodówki.
  9. Przed podaniem udekoruj wiórkami gorzkiej czekolady.

Zobacz więcej przepisów z truskawkami:

Jak zrobić ciasto drożdżowe z truskawkami?
Rolada bezowa z truskawkami - przepis
Napoleonka z truskawkami - przepis
Tarta z truskawkami - przepis
Ciasto z truskawkami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA