Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 20 dag ciasta francuskiego
- budyń błyskawiczny
- 20 dag przebranych dojrzałych malin
- galaretka malinowa
Przygotowanie:
Zobacz przepis na szybką tartę z malinami!
- Formę do tarty wyłóż na dnie papierem do pieczenia.
- Gotowym ciastem wyłóż boki i spód.
- Nadwyżki ciasta z boków odetnij i ułóż na cieście w formie.
- Środek formy przykryj pogniecionym papierem do pieczenia i wysyp na niego ziarna fasoli lub grochu.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C.
- Po 10 minutach usuń z ciasta papier z ziarnami i dopiecz w środku, około 10 minut.
Ucierane ciasto z malinami - przepis
- Wyjmij z piekarnika i wystudź.
- Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody i odstaw do zimnej wody, aby przestygła.
- Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, tylko w odrobinie mniejszej niż podano ilości wody.
- Gorący wyłóż na ciasto.
- Gdy przestygnie, ułóż na nim maliny i polej lekko tężejącą galaretkę.
- Odstaw do całkowitego stężenia.