Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 30 dag sera na sernik
- 3 jajka
- 10 dag cukru
- cukier wanilinowy
- 2 łyżki drobnej kaszy kukurydzianej
- 10 dag masła
- ok. 50 g okrągłych biszkoptów
- cukier puder do posypania
- szczypta soli
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sernik z kaszą kukurydzianą!
- Miękkie masło utrzyj z cukrem, solą i cukrem wanilinowym na puch.
- Dodaj żółtka i kaszę, wymieszaj.
- Białko ubij na sztywną pianę, dodaj do masy serowej i delikatnie wymieszaj.
- Małą tortownicę o średnicy 18-20 cm wyłóż biszkoptami.
- Na biszkopty wyłóż masę serową.
- Sernik wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C i piecz około 50 minut.
- Przed podaniem posyp cukrem pudrem.