Poziom trudności:
średni
Składniki:
- 1 kg zmielonego twarogu
- 45 dag drobnego cukru
- 10 jajek
- 25 dag masła
- 6 łyżek kaszy manny
- opakowanie budyniu śmietankowego
- szklanka kremówki
- opakowanie cukru wanilinowego
- 3 szklanki kandyzowanych owoców
- polewa czekoladowa biała
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sernik z kandyzowanymi owocami!
- Masło utrzyj mikserem. Dodaj twaróg i dalej ucieraj.
- W osobnej misce utrzyj do białości żółtka z cukrem.
- Dodaj do masy serowej i krótko zmiksuj.
- Do masy dodaj resztę składników: kaszę mannę, proszek budyniowy, cukier wanilinowy, zmiksuj.
- Śmietanę kremówkę ubij.
- W osobnej misce ubij białka na pianę.
- Owoce kandyzowane posiekaj.
- Do masy serowej delikatnie wmieszaj ubitą kremówkę, białka i połowę owoców.
- Formę (22 na 28 cm) wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto, wyrównaj.
- Piecz około 60 minut w temperaturze 160 stopni C.
- Ostudź w lekko uchylonym piekarniku, następnie włóż na noc do lodówki.
- Udekoruj białą polewą i pozostałymi owocami kandyzowanymi.