Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1/4 l kremówki
- 30 dag malin
- 3 łyżki cukru
- kilka bezików
- listki mięty do dekoracji
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pucharek z malinami!
- Kilka malin odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj z 3 łyżkami cukru.
- 2/3 malinowego musu wyłóż do pucharków.
- Schłodzoną śmietankę wlej do wysokiego naczynia i ubij na sztywno.
- Podziel na 2 części.
- Do jednej dodaj pokruszone bezy (trochę zostaw do udekorowania wierzchu), drugą wymieszaj z pozostałym musem malinowym.
- Do pucharków włóż śmietankę z bezami.
- Odłożone wcześniej maliny przekrój w poprzek na pół i ułóż dekoracyjnie, "przyklejając" je do pucharków, tak by widoczny był przekrój maliny.
- Następnie delikatnie wyłóż śmietankę wymieszaną z musem.
- Wierzch udekoruj pokruszonymi bezami i listkami mięty.
Zobacz więcej przepisów z malinami:
Babeczki malinowe - przepis
Ucierane ciasto z malinami - przepis
Jak zrobić dżem malinowy?
Polędwiczki z malinami - przepis