Poza tradycyjnymi świątecznymi potrawami na naszych stołach nie może zabraknąć pysznych,
bożonarodzeniowych ciast! Zainspiruj się, jeśli w tym roku chcesz zaskoczyć swoich gości naprawdę oryginalnym ciastem, albo wprost przeciwnie - przygotować sprawdzony klasyk. W naszym zbiorze znajdziesz przepisy na idealny
sernik Magdy Gessler, tiramisu, tort mokka lub przekładaniec czekoladowo-waniliowy. A to jeszcze nie wszystko!
Sprawdź najlepsze przepisy na świąteczne ciasta!
Doskonały sernik krakowski. Przepis Magdy Gessler
Sernik krakowski z przepisu Magdy Gessler od lat zachwyca swoim smakiem. Piecze się go z dodatkiem skórki pomarańczowej oraz rodzynek.
Tarta - ciasto czekoladowe
Jeśli lubisz czekoladowe ciasta, koniecznie wypróbuj nasz przepis na tartę!
Magda Gessler poleca - ciasto śliwkowe
Sprawdź autorski przepis Magdy Gessler na pyszne ciasto!
Kruche ciasto z orzechami
Ciasto grzechu warte - z orzechami, czekoladą, migdałami i marcepanem!
Tarta toffi - przepis na ciasto
Pomysł na pyszny deser z kajmakiem!
Sernik wiedeński - przepis na ciasto
Puszysta delikatność sernika zestawiona z aksamitną słodyczą polewy kajmakowej.
Tiramisu
Skosztuj rozpływającego się w ustach przysmaku! To deser tradycyjnie jadany we Włoszech na drugie śniadanie.
Sernik kawowy z orzechami
Na herbatnikowo-owsianym spodzie
Tarta z orzechami i śliwkami
Z aromatem pomarańczy...
Bananowy tort z kremem krówkowym
Wiórki kokosowe możesz uprażyć na patelni
Czekoladowe ciasto z wiśniami
Możesz do niego dodać troszkę mielonego cynamonu lub... rumu...
Tort mokka z biszkoptem - przepis
Kawa tylko w formie napoju? Czas to zmienić! Wypróbuj nasz torcik mokka z ciemnym biszkoptem!
Przekładaniec czekoladowo-waniliowy - przepis
Przekładaniec czekoladowo-waniliowy to fantastyczny deser, który możesz przygotować na komunię, wesele, urodziny czy podwieczorek!
Tort kawowy z pomarańczami - przepis
Tort kawowy z pomarańczami to wspaniały deser na rodzinne uroczystości. Zobacz, jak go przygotować!
Przepis na ciasto czekoladowe z owocami i migdałami
Czekolada, owoce i migdały... Czy jest coś lepszego na deser?