Czas wykonania: 40 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (ok. 40 dag)
- białko
- 1 budyń waniliowy
- 0,4 l mleka
- 3 łyżki cukru
- 200 g jagód lub innych drobnych owoców
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na ciasto francuskie z budyniem!
- Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj.
- Pokrój na 12 kwadratów.
- Każdy kwadracik ciasta włóż do żaroodpornych miseczek tak, aby końce ciasta wystawały poza foremkę.
- Brzegi babeczek przed włożeniem do pieca posmaruj rozmąconym białkiem.
- Wstaw do piekarnika, piecz ok. 15 min.
- W tym czasie przygotuj gęsty budyń (z mniejszej ilości mleka, niż podano na opakowaniu).
- Przestudzone babeczki napełnij budyniem.
- Posyp owocami.