Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 4 jabłka
- cynamon
- 20 dag masy marcepanowej
- 3 łyżki rodzynek
- płatki migdałowe
- białko
Przygotowanie:
Zobacz przepis na łódeczki z jabłkiem - ta przekąska z ciasta francuskiego z pewnością będzie ci smakować! Koniecznie spróbuj!
- Ciasto potnij na prostokąty.
- Jabłka pokrój, usuń gniazda nasienne.
- Masę marcepanową zagnieć z cukrem pudrem i rozwałkuj na papierze do pieczenia na placek.
Szarlotka niemiecka - przepis na Apfelstrudel
- Placek marcepanowy potnij na tyle samo kawałków, ile masz przygotowanych kawałków ciasta francuskiego.
- Na środku każdego fragmentu połóż marcepan i kilka kawałków jabłka.
- Na wierzchu ułóż kilka rodzynków i płatków migdałowych. Oprósz cynamonem.
- Brzegi ciasta ściśnij i posmaruj białkiem.
Korzenny placek z jabłkami - przepis
- Kawałki ciasta poukładaj na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz przez około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C.