Łódeczki z jabłkiem - przepis składniki i przygotowanie

Apetyczne, chrupiące i rumiane: pyszne łódeczki z jabłkiem!
Weronika Kwaśniak / 23.09.2016 04:00
DRUKUJ PRZEPIS
Łódeczki z jabłkiem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 jabłka
  • cynamon
  • 20 dag masy marcepanowej
  • 3 łyżki rodzynek
  • płatki migdałowe
  • białko
Przygotowanie:

Zobacz przepis na łódeczki z jabłkiem - ta przekąska z ciasta francuskiego z pewnością będzie ci smakować! Koniecznie spróbuj!

  1. Ciasto potnij na prostokąty.
  2. Jabłka pokrój, usuń gniazda nasienne.
  3. Masę marcepanową zagnieć z cukrem pudrem i rozwałkuj na papierze do pieczenia na placek.

Szarlotka niemiecka - przepis na Apfelstrudel

  1. Placek marcepanowy potnij na tyle samo kawałków, ile masz przygotowanych kawałków ciasta francuskiego.
  2. Na środku każdego fragmentu połóż marcepan i kilka kawałków jabłka.
  3. Na wierzchu ułóż kilka rodzynków i płatków migdałowych. Oprósz cynamonem.
  4. Brzegi ciasta ściśnij i posmaruj białkiem.

Korzenny placek z jabłkami - przepis

  1. Kawałki ciasta poukładaj na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Piecz przez około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA