Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 duże czerwone jabłka
  • po 4 łyżki posiekanych migdałów, orzechów laskowych, wiórków kokosowych i rodzynek
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki zmielonych goździków
Reklama
Przygotowanie:
  1. Jabłka opłucz, odetnij wierzchy. Środek lekko wydrąż. Orzechy wymieszaj z migdałami, rodzynkami, wiórkami, cynamonem i goździkami. Dodaj miód.
  2. Mieszanką napełnij jabłka, przykryj wierzchami, owiń w folię aluminiową. Piecz pod przykryciem na grillu 8 minut.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

Szaszłyki z ryby - przepis
Tajskie żeberka z grilla - przepis
Żeberka w miodzie - przepis
Karkówka w ziołach - przepis

Reklama
Reklama
Reklama