Jabłka z grilla z korzennym nadzieniem
Pyszny, jesienny deser!

- Robert Grotkowski
Opublikowano: 27.08.2013, 06:02
Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 duże czerwone jabłka
- po 4 łyżki posiekanych migdałów, orzechów laskowych, wiórków kokosowych i rodzynek
- 3 łyżki płynnego miodu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki zmielonych goździków
Reklama
Przygotowanie:
- Jabłka opłucz, odetnij wierzchy. Środek lekko wydrąż. Orzechy wymieszaj z migdałami, rodzynkami, wiórkami, cynamonem i goździkami. Dodaj miód.
- Mieszanką napełnij jabłka, przykryj wierzchami, owiń w folię aluminiową. Piecz pod przykryciem na grillu 8 minut.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:
Szaszłyki z ryby - przepis
Tajskie żeberka z grilla - przepis
Żeberka w miodzie - przepis
Karkówka w ziołach - przepis
Reklama
Reklama
Reklama