Reklama

Przygotowanie ok. 15 min
Gotowanie ok. 7 min
Porcja ok. 390 kcal

Reklama

Przepis na 4 porcje:

- 4 duże, niezbyt twarde owoce kiwi
- 2 białka
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- 5 łyżek cukru
- sok i skórka z cytryny

Dodatkowo:

- owoce do dekoracji (kiwi, morele, brzoskwinie itp.)

Sposób wykonania:

1. Kiwi obierz, opłucz i pokrój w niewielką kostkę. Cukier, sok oraz skórkę cytryny doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min, cały czas mieszając. Dodaj kiwi i gotuj jeszcze 2 min. Zmiksuj i lekko przestudź.

2. Ubij na sztywno białka i kremówkę. Delikatnie połącz z pulpą owocową. Rozlej do pucharków. Deser udekoruj owocami i od razu podawaj.

Reklama

Smakowite desery - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama