Przygotowanie ok. 15 min
Gotowanie ok. 7 min
Porcja ok. 390 kcal
Przepis na 4 porcje:
- 4 duże, niezbyt twarde owoce kiwi
- 2 białka
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- 5 łyżek cukru
- sok i skórka z cytryny
Dodatkowo:
- owoce do dekoracji (kiwi, morele, brzoskwinie itp.)
Sposób wykonania:
1. Kiwi obierz, opłucz i pokrój w niewielką kostkę. Cukier, sok oraz skórkę cytryny doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min, cały czas mieszając. Dodaj kiwi i gotuj jeszcze 2 min. Zmiksuj i lekko przestudź.
2. Ubij na sztywno białka i kremówkę. Delikatnie połącz z pulpą owocową. Rozlej do pucharków. Deser udekoruj owocami i od razu podawaj.