Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 35 dag jeżyn
  • 2 szklanki śmietanki kremówki
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • skórka otarta z cytryny
  • sok wyciśnięty z połowy pomarańczy
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki pokruszonych bezików
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na deser z jeżynami!

  1. Jeżyny przebierz, opłucz, osusz.
  2. 5 dag owoców zmiksuj, przetrzyj przez sito.
  3. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno, dodaj przesiany cukier puder, ubijaj jeszcze chwilę.
  4. Połącz ze skórką z cytryny, sokiem z pomarańczy, wiórkami kokosowymi i całymi jeżynami.
  5. Niedużą foremkę keksową wyłóż folią spożywczą.
  6. Przełóż do niej połowę masy, polej musem jeżynowym, lekko zamieszaj.
  7. Posyp bezikami, przykryj resztą masy.
  8. Masę osłoń wystającymi kawałkami folii, wstaw do zamrażarki na całą noc.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na letnie desery:

Sernik na zimno - kawowy deser
Panna cotta z owocami - przepis
Pucharek z malinami - przepis
Kolorowy sernik na zimno - przepis

Reklama
Reklama
Reklama