Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego francuskiego ciasta
- 10 dag masy marcepanowej
- 2 nektarynki (lub ewentualnie brzoskwinie z puszki)
- 1 jajko do posmarowania
- cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na ciasto z nektarynką!
- Ciasto wyjmij z zamrażarki poprzedniego dnia, powoli rozmroź w lodówce.
- Ciasto pokrój radełkiem na prostokąty o bokach 6-7 cm.
- Masę marcepanową rozwałkuj, wytnij prostokąty mniejsze o 2 cm, ułóż na cieście, owoce umyj, osusz, pokrój w wachlarzyki, ułóż na marcepanie.
- Ciastka ułóż na blaszce, boki posmaruj jajkiem, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C.
- Piecz około 20 minut, aż ciasto stanie się złociste.