Liczba porcji: 12
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 40 dag mrożonego ciasta francuskiego
- 3 duże gruszki
- 2 łyżki cukru trzcinowego
-
jajko
Przygotowanie:
Zobacz przepis na ciasto francuskie z gruszkami - banalnie prosty w przygotowaniu deser, który czaruje pysznym smakiem!
- Ciasto rozmroź w lodówce, rozwiń i pokrój na 12 kwadratów.
- Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, owoce pokrój na kawałki.
- Włóż do miski i posyp cukrem.
Co zrobić z gruszek - 30 przepisów
- Na każdym kwadracie ciasta połóż kilka kawałków gruszki.
- Rogi zlep nad gruszkami, tworząc sakiewki.
- Sakiewki ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Biszkopt z gruszkami - przepis
- Wstaw do nagrzanego do temperatury 200 stopni C piekarnika i piecz, aż będą złote (zazwyczaj około 10-15 minut).