Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 3 jajka
- 3/4 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jabłka
- szczypta cynamonu
- 3 łyżki orzechów włoskich
- łyżka masła
Przygotowanie:
Zobacz przepis na babeczki z orzechami!
- Jajka ubij z cukrem na puch.
- Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę cynamonu.
- Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki.
- Silikonowe foremki do babeczek posmaruj masłem i obsyp mąką.
- Do każdej foremki włóż do wysokości 2/3 ciasto i powtykaj kawałeczki jabłka.
- Posyp z wierzchu posiekanymi orzechami.
- Babeczki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
- Wystudzone wyjmij z foremek.