Babeczki z orzechami - przepis składniki i przygotowanie

Dodaj też jabłka!
Weronika Kwaśniak / 16.09.2015 05:08
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z orzechami - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jabłka
  • szczypta cynamonu
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • łyżka masła
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki z orzechami!

  1. Jajka ubij z cukrem na puch.
  2. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę cynamonu.
  3. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki.
  4. Silikonowe foremki do babeczek posmaruj masłem i obsyp mąką.
  5. Do każdej foremki włóż do wysokości 2/3 ciasto i powtykaj kawałeczki jabłka.
  6. Posyp z wierzchu posiekanymi orzechami.
  7. Babeczki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
  8. Wystudzone wyjmij z foremek.

Zobacz więcej przepisów na babeczki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA