Liczba porcji: 12
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 10 dag masła
- 18 dag cukru
- 2 jajka
- cukier wanilinowy
- 25 dag mąki
- 150 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- mała szczypta soli
- 2 płaskie łyżki kakao
- 36 owoców winogron
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na babeczki z winogronami!
- Miękkie masło utrzyj z cukrem, cukrem wanilinowym i jajkami.
- Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, solą, sodą i kakao.
- Miksując, cały czas wlewaj mleko.
- Foremki natłuść masłem i wysyp mąką.
- Nałóż połowę masy, po trzy winogrona i przykryj resztą ciasta.
- Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.